flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Оголошення про виклик до суду

13 січня 2022, 09:01

 

Справа № 561/14/22

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

13 січня 2022 року                                                                         смт Зарічне

Суддя Зарічненського районного суду Рівненської області Світличний Р.В., ознайомившись із позовною заявою Кирилюка Вадима Юрійовича до Головного управління Національної поліції у Рівненській області про визнання незаконною та скасування постанови про накладення адміністративного стягнення по справі про адміністративне рпавопорушення, –

ВСТАНОВИВ:

12 січня 2022 року Кирилюк В.Ю. звернувся до Зарічненського районного суду Рівненської області з вказаним адміністративним позовом.

У позовній заяві просить суд поновити строк звернення до суду, визнати протиправною та скасувати постанову про накладення на нього адміністративного стягнення Серії БАБ № 627411 від 14 грудня 2021 року.

Наведені позивачем доводи свідчать про поважність причин пропуску строку звернення до суду, а відтак в порядку ч. 1 ст. 121 КАС України такий строк підлягає поновленню.

Позовна заява відповідає вимогам, встановленим статтею 160 КАС України, подана особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність та у строк, установлений законом. Дана справа підсудна Зарічненському районному суду Рівненської області і її слід розглядати за правилами адміністративного судочинства з особливостями провадження, визначених ст. 286 КАС України.

Відповідно до ч. 2 ст. 171 КАС України суддя відкриває провадження в адміністративній справі на підставі позовної заяви, якщо відсутні підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення чи відмови у відкритті провадження у справі.

Підстав для залишення позовної заяви без руху, її повернення чи відмови у відкритті провадження у справі немає, а відтак позовну заяву слід прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

Керуючись ст. ст. 160, 171, 248, 256, 268, 270, 286 КАС України, -

УХВАЛИВ:

Поновити Кирилюку Вадиму Юрійовичу строк звернення з позовом до суду.

Відкрити провадження у справі за позовом Кирилюка Вадима Юрійовича до Головного управління Національної поліції у Рівненській області про визнання незаконною та скасування постанови про накладення адміністративного стягнення по справі про адміністративне рпавопорушення.

Справу розглядати за правилами встановленими статями 268, 286 КАС України.

Призначити судовий розгляд справи на 24 січня 2022 року на 12.00 год в приміщенні Зарічненського районного суду Рівненської області, за адресою вул. Грушевського, буд.10, смт Зарічне, в залі судових засідань № 1, в яке викликати сторони.

Про дату, час та місце розгляду справи повідомити учасників справи шляхом направлення тексту повістки на офіційну електронну адресу, а за її відсутності кур’єром або за відомими суду номером телефону, факсу, електронною поштою чи іншим технічним засобом зв’язку, у тому числі шляхом оприлюднення на веб-порталі судової влади України відповідної ухвали про відкриття провадження у справі, дату, час та місце судового розгляду за веб-адресою: https://https://zr.rv.court.gov.ua/sud1707/pres-centr/ogoloshenya/.

Копії позовної заяви та доданих до неї документів направити відповідачам на офіційну електронну адресу, а за її відсутності електронною поштою, якщо така відома суду, або надати для ознайомлення в судовому засіданні.

Встановити відповідачу строк для подання відзиву на позов в термін до 24 січня 2022 року в порядку, передбаченому 269 КАС України. У разі ненадання відповідачами відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: https://court.gov.ua/fair/

Ухвала може бути оскаржена виключно в частині відкриття провадження у справі з підстав порушення правил підсудності. В іншій частині ухвала не може бути оскаржена.







Суддя                                                                        Р.В. Світличний