flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Оголошення про виклик до суду

28 липня 2022, 15:45

                                              

Справа № 561/507/22

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

06 липня 2022 року                                                                                 смт Зарічне

Зарічненський районний суд Рівненської області в особі судді Світличного Р.В., розглянувши матеріали цивільної справи за позовом Кардач Сергія Миколайовича до Кардач Наталії Іванівни про припинення стягнення аліментів та звільнення від сплати заборгованості за аліментами, –

ВСТАНОВИВ:

05 липня 2022 року Кардач С.М. звернувся до суду із вказаним позовом, у якому просив звільнити його від сплати заборгованості за аліментами за період з 07 січня 2022 року по день набрання рішенням законної сили та припинити їх стягнення з підстав, викладених у позовній заяві.

06 липня 2022 року до суду надійшли відомості про зареєстроване останнє відоме місце проживання відповідачки.

Позовна заява подана з додержанням вимог статей 175-177 ЦПК України, віднесена до предметної, суб`єктної, інстанційної та територіальної юрисдикції суду.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення, відмови у відкритті провадження відсутні.

Згідно з правилами ч. 4 ст. 274 ЦПК України, в порядку спрощеного позовного провадження не можуть бути розглянуті справи у спорах щодо виникають з сімейних відносин, а тому справу потрібно розглядати за правилами загального позовного провадження.

Керуючись ст.ст. 4, 19, 23, 187, 260, 261, 274 ЦПК України, -

УХВАЛИВ:

Позовну заяву Кардача Сергія Миколайовича (34000, смт Зарічне, Вараського району, Рівненської області, вул. Харківця, 32 кв. 4) до Кардач Наталії Іванівни (34000, смт Зарічне, Вараського району, Рівненської області, вул. Садова, 45) про припинення стягнення аліментів та звільнення від сплати заборгованості за аліментами и – прийняти до розгляду.

Відкрити загальне позовне провадження у цивільній справі № 561/507/22.

Підготовче судове засідання для розгляду справи по суті провести в приміщенні Зарічненського районного суду Рівненської області (смт Зарічне, вул. Грушевського, 10) 03 серпня 2022 року о 10.30 год.

В підготовче судове засідання викликати сторони.

Відповідачку викликати через оголошення на офіційному веб-порталі судової влади України.

Встановити відповідачу п’ятнадцятиденний строк з дня вручення цієї ухвали для подання до суду відзиву на позовну заяву.

Роз’яснити відповідачу, що копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. При цьому, до відзиву додаються докази, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем; документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання до суду відповіді на відзив, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам у справі.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана (вручена) іншим учасникам у справі.

Копію цієї ухвали разом з копіями позовної заяви та прикладеними до неї документами надіслати учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається, на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі інтернет (https://court.gov.ua/sud1707/gromadyanam/csz/).

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення. Ухвала не оскаржується.

Суддя                                                                Р.В. Світличний