flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Оголошення про виклик до суду

16 грудня 2022, 16:32

Справа № 561/1160/22

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

16 грудня 2022 року                                                                                 смт Зарічне

Зарічненський районний суд Рівненської області в особі судді Світличного Р.В., розглянувши матеріали цивільної справи за позовом Органу опіки та піклування Зарічненської селищної ради Рівненської області, в інтересах малолітньої Ломако Катерини Андріївни, заінтересована до Пась Валентини Анатоліївни про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів,–

ВСТАНОВИВ:

13 грудня 2022 року Орган опіки та піклування Зарічненської селищної ради Рівненської області звернувся до суду із вказаним позовом, в якому просить суд ухвалити рішення, яким позбавити батьківських прав Пась В.А. відносно її малолітньої дитини та стягнути з неї на її утримання аліменти.

В обґрунтування підстав позову покликається на те, що відповідач повністю ухиляється від виконання своїх батьківських обов'язків по вихованню та утриманню дитини, веде аморальний спосіб життя, зловживає алкогольними напоями.

Позовна заява подана з додержанням вимог статей 175-177 ЦПК України, віднесена до предметної, суб`єктної, інстанційної та територіальної юрисдикції суду.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення, відмови у відкритті провадження відсутні.

З врахуванням викладеного, суд приходить до висновку про доцільність розгляду справи за правилами загального позовного провадження.

Керуючись ст.ст. 4, 19, 23, 187, 260, 261 ЦПК України, суд, –

УХВАЛИВ:

Відкрити провадження у цивільній справі за позовом Органу опіки та піклування Зарічненської селищної ради Рівненської області (34000, смт Зарічне, вул. Центральна, 11 Вараського району Рівненської області), в інтересах малолітньої Ломако Катерини Андріївни, до Пась Валентини Анатоліївни (34000, смт Зарічне, вул. Крижова, 14 Вараського району Рівненської області) про позбавлення батьківських прав, стягнення аліментів.

Розгляд справи проводити в порядку загального позовного провадження.

Призначити підготовче судове засідання в залі судових засідань Зарічненського районного суду Рівненської області на 04 січня 2023 року об 10.00 год.

Встановити відповідачу п’ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст.178 ЦПК України, і всі письмові (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно до вимог ч.4 ст.178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч.8 ст.178 ЦПК України).

Відповідно до ч.1 ст.193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред’явити зустрічний позов.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - https://court.gov.ua/sud1707/gromadyanam/csz/.

Роз’яснити учасникам справи, що відповідно до ч.1 ст.212 ЦПК України, учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщенням суду. За умови наявності у суді відповідної технічної можливості, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов’язковою.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі разом з копією позовної заяви та копіями доданих до неї матеріалів надіслати учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала може бути оскаржена лише щодо порушення правил підсудності (п.8 ч.1 ст.353 ЦПК України) в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги до Рівненського апеляційного суду через Зарічненський районний суд Рівненської області протягом п’ятнадцяти днів з дня її складення.

В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.



Суддя                                                                                Р.В. Світличний