flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Оголошення про виклик до суду

18 січня 2023, 09:07

Справа № 561/52/23

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

17 січня 2023 року                                                                                                 смт Зарічне

Суддя Зарічненського районного суду Рівненської області Світличний Р.В., ознайомившись із позовною заявою Бокія Владислава Сергійовича до поліцейського СРПП ВП № 2 Вараського РВП ГУНП в Рівненській області сержанта поліції Куницького Анатолія Анатолійовича, Головного управління Національної поліції у Рівненській області про скасування постанови у справі про адміністративне правопорушення та закриття провадження у справі, –

ВСТАНОВИВ:

16 січня 2023 року Бокій В.С. звернувся до Зарічненського районного суду Рівненської області з вказаним адміністративним позовом.

У позовній заяві просить суд визнати протиправною та скасувати постанову про накладення на нього адміністративного стягнення Серії БАД № 722837 від 08 січня 2023 року.

Позовна заява відповідає вимогам, встановленим статтею 160 КАС України, подана особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність та у строк, установлений законом. Дана справа підсудна Зарічненському районному суду Рівненської області і її слід розглядати за правилами адміністративного судочинства з особливостями провадження, визначених ст. 286 КАС України.

Відповідно до ч. 2 ст. 171 КАС України суддя відкриває провадження в адміністративній справі на підставі позовної заяви, якщо відсутні підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення чи відмови у відкритті провадження у справі.

Підстав для залишення позовної заяви без руху, її повернення чи відмови у відкритті провадження у справі немає, а відтак позовну заяву слід прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

Керуючись ст. ст. 160, 171, 248, 256, 268, 270, 286 КАС України, ‒

УХВАЛИВ:

Відкрити провадження у справі за позовом Бокія Владислава Сергійовича до поліцейського СРПП ВП № 2 Вараського РВП ГУНП в Рівненській області сержанта поліції Куницького Анатолія Анатолійовича, Головного управління Національної поліції у Рівненській області про скасування постанови у справі про адміністративне правопорушення та закриття провадження у справі.

Справу розглядати за правилами встановленими статями 268, 286 КАС України.

Призначити судовий розгляд справи на 25 січня 2023 року на 12.00 год. в приміщенні Зарічненського районного суду Рівненської області, за адресою вул. Грушевського, буд.10, смт Зарічне, в залі судових засідань № 1.

В судове засідання викликати учасників справи.

Про дату, час та місце розгляду справи повідомити учасників справи шляхом направлення тексту повістки на офіційну електронну адресу, а за її відсутності ‒ кур’єром або за відомими суду номером телефону, факсу, електронною поштою чи іншим технічним засобом зв’язку, у тому числі шляхом оприлюднення на веб-порталі судової влади України відповідної ухвали про відкриття провадження у справі, дату, час та місце судового розгляду за веб-адресою: https://zr.rv.court.gov.ua/sud1707/pres-centr/ogoloshenya/

Копії позовної заяви та доданих до неї документів направити відповідачам на офіційну електронну адресу, а за її відсутності ‒ електронною поштою, якщо така відома суду, або надати для ознайомлення в судовому засіданні.

Встановити відповідачам строк для подання відзиву на позов в термін до 12.00 год. 25 січня 2023 року в порядку, передбаченому 269 КАС України. У разі ненадання відповідачами відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Роз’яснити відповідачам, що в силу ч. 4 ст. 159 КАС України неподання суб’єктом владних повноважень відзиву на позов без поважних причин може бути кваліфіковано судом як визнання позову.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: https://court.gov.ua/fair/

Ухвала може бути оскаржена виключно в частині відкриття провадження у справі з підстав порушення правил підсудності. В іншій частині ухвала не може бути оскаржена.