flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Оголошення про виклик до суду

15 травня 2023, 10:48

 

Справа № 561/545/23

УХВАЛА

15 травня 2023 року                                                                 смт Зарічне

Суддя Зарічненського районного суду Рівненської області Світличний Р.В., розглянувши заяву представника відповідача приватного підприємства «Автомагістраль» адвоката Корзаченка Володимира Миколайовича про слухання справи за правилами загального позовного провадження та відкладення розгляду справи за позовом Таборовця Анатолія Михайловича до приватного підприємства «Автомагістраль» про стягнення заборгованості із заробітної плати, –

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою Зарічненського районного суду Рівненської області від 10 травня 2023 року відкрито спрощене позовне провадження у цій справі та призначено перше судове засідання на 10.30 год. 31 травня жовтня 2023 року без виклику сторін в судове засідання.

12 травня 2023 року на електронну адресу суду від представника відповідача надійшла вказана заява, згідно якої адвокат Корзаченко В.М., зважаючи на невизнання відповідачем позову в заявленому розмірі, значення справи для відповідача, для забезпечення обґрунтування власної позиції, зайнятістю адвоката 31 травня 2023 року в іншій кримінальній справі заперечує проти розгляду цієї справи в порядку спрощеного позовного провадження та просить відкласти розгляд справи, справу розглядати за правилами загального позовного провадження в режимі відеоконференції.

Розглянувши клопотання представника відповідача, суд приходить до таких висновків.

Згідно з положеннями п. 1, 2 ч. ч. 4 ст. 19 ЦПК України спрощене позовне провадження призначене зокрема для розгляду малозначних справ та справ, що виникають з трудових відносин.

У відповідності до ч. 6 ст. 19 ЦПК України цілей цього Кодексу малозначними справами зокрема є: справи, у яких ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб; справи незначної складності, визнані судом малозначними, крім справ, які підлягають розгляду лише за правилами загального позовного провадження, та справ, ціна позову в яких перевищує двісті п’ятдесят розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Цивільна справа № 561/545/23 є малозначною справою щодо трудових відносин. Як вбачається з матеріалів справи, характер спірних правовідносин та предмет доказування у справі не вимагає проведення судового засідання з повідомленням сторін.

Частиною 1 ст. 274 ЦПК України закріплено правило, за яким у порядку спрощеного позовного провадження розглядаються малозначні справи та справи, що виникають з трудових відносин.

У відповідності до ч. 4 ст. 277 ЦПК України, якщо відповідач в установлений судом строк подасть заяву із запереченням проти розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження, суд залежно від обґрунтованості заперечень відповідача постановляє ухвалу про залишення заяви відповідача без задоволення, чи розгляд справи за правилами загального позовного провадження та заміну засідання для розгляду справи по суті підготовчим засіданням.

Ця справа в силу ч. 1 ст. 274 ЦПК України розглядається виключно за правилами спрощеного позовного провадження, предметом позову є стягнення грошової суми, розмір якої не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, характер спірних правовідносин та предмет доказування у справі не вимагають проведення судового засідання з повідомленням сторін для повного та всебічного встановлення обставин справи , відтак суд вважає за необхідне в задоволенні клопотання відмовити.

При розгляді справи за правилами спрощеного позовного провадження без виклику сторін відповідач має право надати відзив на позовну заяву і всі докази, які можливо доставити до суду, що підтверджують заперечення проти позову, вправі подати суду докази порядку ст. 83 ЦПК України, або подати клопотання про витребування доказів судом на підставі ст. 84 ЦПК України.

Оскільки в судове засідання учасники справи не викликаються, відтак підстав для задоволення клопотання про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції також немає.

Керуючись ст.ст. 19, 260-261, 274, 277, 279 ЦПК України, ‒

УХВАЛИВ:

Залишити без задоволення заяву представника відповідача ПП «Автомагістраль» адвоката Корзаченка Володимира Миколайовича про слухання справи за правилами загального позовного провадження та відкладення розгляду справи на іншу дату у цивільній справі № 561/545/23.

Копію ухвали надіслати учасникам справи у тому числі на електронні адреси.

Ухвала оскарженню не підлягає.



Суддя                                                                                Р.В. Світличний